1113 Budapest, Karolina út 17/A

Nyitva: H-P 10-18 óráig, SZO 10-14 óráig

Mikor vagyunk zárva? Picit lejjebb látjátok.

A rendeléseket kérjük webáruházunkban adjátok le, telefonon csak korlátozottan tudjuk azokat feldolgozni.

Telefon 1: +36 30 300 90 35 – Csaba, Ati – értékesítés, általános info

Telefon 2: +36 30 300 90 95 – Attila – futár

Telefon 3: +36 30 300 90 36 – Ákos – futár

info@bugs-world.com

Útvonaltervezés hozzánk tömegközlekedéssel

Mikor nem vagyunk?

Kevés ilyen van, de néha muszáj pihennünk is. Zárva vagyunk:

Minden vasárnap | Március 15. | Nagypéntek | Húsvét (V-H) | Május 1. | Pünkösd (V-H) | Augusztus 20. | Október 23. | November 1. | December 24-26. | December 31-Január 1.

2023. Karácsony és Újév – Nyitvatartás és szolgáltatások részletesen

Nézz körül új bemutatótermünkben (3D tour)

GyIK

Kérjük olvasd el a Gyakran ismételt kérdéseket (GyIK).

Megnyugtatunk, nem feltétlenül szükséges a bogarakat megfognod ahhoz, hogy azok rövid úton a terráriumba jussanak. Használhatsz például etetőcsipeszt vagy ügyesen beszórhatod őket különböző méretű etetőtálkákba, anélkül, hogy hozzájuk érnél. Egyébként egy idő után annyira hozzájuk lehet szokni, hogy észre sem veszed és kézből adod a bogarakat.
Mivel ők is élőlények, ezért nekik is szükségük van némi elemózsiára, arról nem is beszélve, hogy amit ők bejuttatnak szervezetükbe, azzal együtt eszi meg őket állatod. Mindegyik eleségállat leírása mellett találsz bal oldalt füleket, ebből az egyik a Tárolás és eltarthatóság, ide írtuk össze, hogy melyik eleségállatnak mit érdemes adni, hogy jobban bírja.
A sáskáknak az ideális tárolási hőmérséklet 20-22 fok, ha az erkélyre kirakod őket és ott csak 10 fok van és nem biztosítasz nekik télikabátot az bizony végzetes lehet. Hogy melyik eleségállatnak mi az ideális hőmérséklet azt a termék oldalon a leírás bal oldalán a Tárolás és eltarthatóság fülön keresd. 
Gyakori hiba, hogy a bogarakat kint felejtjük egy forró nyári napon az autó csomagtartójában. Ilyenkor 1 órán belül kétszer találkozunk ugyanazzal a vásárlóval. Hogy miért? Mert semelyik állat nem hajlandó megenni a pecsenyére sült, ropogós sáskát vagy kukacot. Szóval ne tedd! Inkább vidd magaddal, ha nem tudsz árnyékban megállni.
A jó hír az, hogy az eleségállatok igen szívósak. Egyesével képezzük ki őket a hideg tél ellen. 0 fokig maximum hibernálódnak, de 1-2 óra múlva magukhoz térnek és még maradandó agykárosodásuk sem lesz. Mínusz 10-15 fokban is szállítunk/postázunk, de ilyenkor érdemes postán maradóra kérni a csomagot, hogy ne mászkáljon a dobozzal a postás a fagyban. Részletek.
Nem tartjuk valószínűnek, hogy megsokszorozódnak a terráriumon kívül. Folyamatos élelemre és 30 fokos hőmérsékletre van szükségük ahhoz, hogy szaporodjanak, ja és persze arra, hogy randevúzzon a hím a nősténnyel.  

Gyakori kérdés, és korábban gyakori probléma is volt ez, főleg azoknak, akiknek mondjuk a terrárium a hálószobában van. Addig agyaltunk a megoldáson, míg meg nem született a néma tücsök, ami garantáltan nem fog muzsikálni a terráriumban. Elvettük a hegedűt, tanuljon meg furulyázni.
Ezek a tenyésztett legyek csak rövid távokat képesek repülni csökevényes szárnyuknak köszönhetően. Elég lassúak, így simán el lehet őket kapni. Inkább másznak, mint repülnek. Ha 1 órára betesszük őket a hűtőszekrénybe ledermednek, így még jobban tudjuk őket kezelni.
A szállítódobozból, amiben adjuk őket, abból nem tudnak kimászni, hacsak nem segítesz nekik azzal, hogy felnyitod a fedelet. Akkor garantáltan 10 perc múlva egy darab sem marad a dobozban. Hiába gyúrnak, arra azért nem képesek, hogy maguk kinyissák a fedelet. Azt ne felejtsük el, hogy a szállítódoboz tartós tárolásra nem ideális, arra a legjobbak a különböző eleségállat tárolók.
A hihetetlenül gyors feldolgozásnak köszönhetően már másnap kézhez veheted a táplálékállatot a legtöbb esetben. Részleteket erről a szállítás menüpontban találsz. Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy állatod ne éhezzen 1 napig sem, ha nem muszáj.
Semmi probléma, a kiszállítást még 2 alkalommal kísérlik meg a kézbesítők. Egyébként a csomagok útját nyomon tudod követni. Amiatt ne aggódj, hogy a bogarak még 1 napot a dobozban maradnak. Kutya bajuk lesz.
A hétvégén is szállítunk ki Budapesten egyeztetett időpontban. Először vedd át a rendelést, aztán nézd meg az új James Bond filmet.

Igen, a bogarak jobban bírják a meleget, mint mi, de azért arra ne kérjük a postást, hogy hagyja az ajtóban a csomagot, főleg úgy ne, hogy 40 fok van és még a nap is odatűz az ajtó elé.
Utánvéttel is lehet fizetni, de azt tudni kell, hogy az utánvét mindig drágább. Erről részleteket a vásárlásnál olvashatsz. Ha nem tudsz utalni, akkor egy jó alternatíva lehet a banki befizetés. Bármelyik bankban közvetlen és ingyenesen be tudod fizetni számlánkra az összeget.
Ezt a kérdést már vártuk. Megpróbáltunk rá maximálisan felkészülni. 😉 A termék oldalon a terméknév alatt a cikkszám és kategóriák után van egy címkék pont, ahol igyekeztünk összegyűjteni általánosságban, hogy melyik eleségállat méret milyen háziállatnak adható. Ezen kívül a méreteket is feltüntettük a könnyebb tájékozódás érdekében. 
Ahogy azt már javasoltuk, érdemes egy jól szellőző tároló dobozt (Faunariumot) beszerezned, ha hosszú távon gondolkodsz, mivel abban tényleg jobban bírják az eleségállatok. Kivéve amelyik tápláléknál azt írtuk, hogy nem szükséges őket áttenni.
A kukacokat praktikus etetőtálkákba helyezni, melyeket kifejezetten erre fejlesztettek ki. Vannak kiváló ExoTerra termékek különböző méretekben és van üvegre rögzíthető mágneses etető is fán lakó állatok számára. 
Minden eleségállat leírása mellett bal oldalt találsz kiegészítő füleket, ezek közül az egyik a Tárolás és eltarthatóság, itt leírtuk, hogy hogyan és miben érdemes tárolni az adott eleségállatokat, mit adjunk nekik enni, milyen hőmérséklet az ideális és meddig tarthatók el ilyen körülmények közt a táplálékállatok. 
A tömeges hirtelen pusztulást sajnos valamilyen tartási hiba okozza, nem megfelelő hőmérséklet, vegyszeresen kezelt saláta, hirtelen megemelkedő páratartalom, stb. Nézd meg a Tárolás és eltarthatóság információkat az egyes eleségállatok leírásánál, segítségedre lehet.

Az eleségállatokat érdemes vitaminozni, mielőtt odaadjuk kedvencünknek. A vitaminozás gyakoriságáról érdeklődj hozzáértő tenyésztőknél. Ha a vitamint por formájában kapod, mint amit mi is árulunk, akkor abból egy borsónyit érdemes rászórni az eleségre, a vitamin megtapad a bogarakon, így jut be táplálkozáskor állatunk szervezetébe. 

Megértjük, nincs is jobb egy erőtől duzzadó hüllőnél. A tápértékeket igyekeztünk minden eleségállatnál megadni. A termék leírásánál bal oldalt a Tápértékek fülön találhatók. Ez alapján össze lehet hasonlítani az egyes eleségállatokat és így könnyebben állíthatjátok össze kedvencetek étrendjét.

A bogarakat csak dobozos kiszerelésben adjuk, igyekeztünk úgy kialakítani a darabszámokat, hogy azok mindenki számára megfelelőek legyenek. Mivel az eleségállatainkat frissen dobozoljuk, ezért azok hosszabb ideig elállnak.  

Bejelentkezés után a Fiókom menüpontban a Cím szerkesztésénél tudod szerkeszteni bármikor a számlázási és szállítási címet, amit mi azonnal látni fogunk, így rögtön az aktuális javított címre küldjük a rendelést.